Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók.
2 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 dl víz
35 dkg liszt
1 tojás
20 dkg margarin
.Baracklekvár
20 dkg dió
20 dkg cukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kk. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A diót összekeverjük a cukorral.
A lapokat kinyújtjuk és egy tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük és a maradék dióval megszórjuk. A tetejére tesszük az utolsó lapot.
Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk .
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztát csokoládéval bevonjuk
2 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1 dl víz
35 dkg liszt
1 tojás
20 dkg margarin
.Baracklekvár
20 dkg dió
20 dkg cukor
Elkészítés:
Az élesztőt a langyos tejben egy kk. cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és hozzáöntjük az élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A diót összekeverjük a cukorral.
A lapokat kinyújtjuk és egy tepsibe helyezzük az első lapot. Tetejét megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós cukor felét. Erre ráhelyezzük a 2. lapot. Ezt is hasonlóképpen lekvárral megkenjük és a maradék dióval megszórjuk. A tetejére tesszük az utolsó lapot.
Kicsit rányomkodjuk, villával megszurkáljuk .
180 fokra melegített sütőben megsütjük.
A kihűlt tésztát csokoládéval bevonjuk