Tuti sütemények

Tuti sütemények

HABOS LINZER – SOKÁIG ELÁLLÓ SÜTEMÉNY (PUHA ÉS FINOM MARAD)!

2016. július 25. - tina0805

Ajánld ismerőseidnek!


Hozzávalók
a tésztához

40 dkg liszt,
18 dkg zsír,
10 dkg cukor,
2 tojássárgája,
citromlé,
kávéskanál rum,
egy kevés tejföl,
késhegynyi szódabikarbóna,
késhegynyi só;

a töltelékhez
lekvár,
6-7 tojásfehérje,
1 nagy alma,
20 dkg cukor,
12 dkg aprított dió,
kiskanál fahéj.




Elkészítés
Gyorsan összegyúrom a tészta hozzávalóit, annyi tejfölt véve, hogy rugalmas legyen, és kinyújtva tepsibe terítem, félig megsütöm. Megkenem lekvárral, rásimítom a tölteléket, amelyhez a keményre vert habba először a megreszelt almát, majd a többi hozzávalót keverem. Megszórom kis porcukorral, és kis lángon világosra sütöm. Sokáig elálló sütemény Ezt a süteményt főleg akkor készítsük, mikor sok megmaradt tojásfehérjénk van.


Forrás:  http://bidista.com/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutisutemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr899166530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása