Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
50 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
3 tojás
egy csipet só
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
egy üveg sárgabarack lekvár (bármilyen ízű lehet)
Tetejére
Vaníliás porcukor
Elkészítése
Az átszitált lisztet a margarinnal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a cukrot, sót, a vaníliás cukrot, sütőport, és a tojásokat. Gyúrható tésztát készítünk.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
Ekkor kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe 15 – 17 percig sütjük, amíg világosra nem sül. Kettőt- kettőt lekvárral összeragasztjuk és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Ennyire egyszerű :-)
Az átszitált lisztet a margarinnal eldörzsöljük. Hozzáadjuk a cukrot, sót, a vaníliás cukrot, sütőport, és a tojásokat. Gyúrható tésztát készítünk.
A sütőt előmelegítjük 160 fokra.
Ekkor kb. 2 mm vastagságúra kinyújtjuk és tetszőleges formákkal kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe 15 – 17 percig sütjük, amíg világosra nem sül. Kettőt- kettőt lekvárral összeragasztjuk és vaníliás porcukorral megszórjuk.
Ennyire egyszerű :-)
Forrás: http://kedvencreceptek.com/