Tuti sütemények

Tuti sütemények

SÜTÉS NÉLKÜLI KRÉMES EPERTORTA, KÁPRÁZATOS FINOMSÁG!

2016. július 25. - tina0805

Ajánld ismerőseidnek!


Hozzávalók a laphoz:
20 dkg háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg eper
A fehér réteghez:
25 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
A piros réteghez:
25 dkg mascarpone
15 dkg eper
3 evőkanál porcukor
15 g zselatin
Díszítéshez:
tejszínhab
eper



Elkészítése:

A darált kekszet a vajjal összekavarjuk és lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk. A megmosott epret félbevágjuk és a kekszes rétegre tesszük az eperszeleteket. Összeállítjuk a fehér krémet: a mascarponét a porcukorral és a citromhéjjal kikavarjuk. A habot felverjük és a mascarponés krémhez keverjük. A kekszes rétegre simítjuk és hűtőbe tesszük. Elkészítjük az epres krémet: a mascarponét a porcukorral kikavarjuk. Az epret összeturmixoljuk és a krémhez adjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákavarjuk, majd a fehér rétegre simítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, hogy a krémek megdermedjenek. Tálalás előtt tejszínhabbal és eperdarabokkal díszítjük. Tetszés szerint akármilyen más gyümölccsel elkészíthető.


A bejegyzés trackback címe:

https://tutisutemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr819166534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása