Tuti sütemények

Tuti sütemények

Fenséges diós zserbó – annyira finom, hogy én már csak így sütöm!

2016. július 24. - tina0805

Ajánld ismerőseidnek!


Hozzávalók
a tésztához:

40 dkg liszt,
10 dkg vaj,
10 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
5 dl tejszín, vagy tej,
csipetnyi só,
3 tojássárgája,
3 dkg porcukor,
1 dl víz.

a töltelékhez:

15 dkg dió,
15 dkg cukor,
kevés reszelt citrom héja,
kevés vaníliás cukor,

továbbá:
20 dkg étcsokoládé,
1/2 dl étolaj,
barackíz, és kis rum összedolgozva.






Elkészítés
A tejszínt vagy tejet a cukorral, az élesztővel, a sóval, a tojássárgákkal összekeverjük.
A lisztet a jól elkavart vajjal meg a zsírral összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle. Az elsőt lappát nyújtva, kibélelünk vele egy sütőlapot, megkenjük barackízzel, rászórjuk a töltelék felét, és rummal meglocsoljuk.
Ráfektetjük a következő lapot, ezt szintén kenjük barackízzel, és a maradék töltelékkel megszórjuk. Meglocsoljuk rummal, és befedjük az utolsó lappal. Megszurkáljuk, és közepes meleg sütőben megsütjük.
Azon melegen deszkára borítjuk, és ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk. Ehhez a csokoládét előzőleg vízgőz felett az olajjal elkeverjük, de vigyázzunk, nehogy a csokoládé forró legyen. Tetszés szerint szeleteljük.


Forrás:  http://ketkes.com/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutisutemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr719166536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása