Tuti sütemények

Tuti sütemények

Házi almás pite maradék főtt krumpliból, ízletes habos finomság!

2016. július 24. - tina0805

Ajánld ismerőseidnek!


Hozzávalók
30 dkg liszt,
25 dkg burgonya,
80 dkg alma,
15 dkg porcukor,
1 Rama margarin vagy 25 dkg vaj,
10 dkg dió vagy mandula,
2 dkg élesztő,
0,5 dl tej,
8 tojás,
csipetnyi só.





Elkészítés
A maradék főtt krumplit áttöröm (vagy a héjában megfőtt burgonyát megtisztítom, áttöröm). A margarinnal, liszttel, darált dióval (mandulával), négy tojássárgájával, a langyos tejben megfuttatott élesztővel, cukorral és csipetnyi sóval jól összedolgozom. Ezután a margarinnal kikent tepsibe szétterítem, és 25-30 percig pihenni hagyom. Az almát megtisztítom, megreszelem, a tésztára szórom, és beterítem a négy egész tojással, majd a megmaradt négy tojásfehérje keményre vert habjával. Előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütöm. Kihűlés után vágom fel.


Forrás:  http://ketkes.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://tutisutemenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr129166572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása